Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Maar liefst 21 schoolbesturen maken plannen voor de toekomst

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen en 21 schoolbesturen van primair en voortgezet onderwijs in Tholen hebben de overeenkomst getekend die hoort bij het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Zij bekrachtigen hiermee de afspraken over de investeringen in onderwijshuisvesting in de gemeente Tholen voor de komende vier jaar en verder.

Gemeente en schoolbesturen stelden het huisvestigingsplan samen op en maakten afspraken over de investeringen die nodig zijn in schoolgebouwen en de volgorde waarin die gedaan gaan worden. Het IHP is in juni 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. Om te komen tot een gedragen en transparant uit te voeren huisvestingsbeleid- en plan is er een samenwerkingsovereenkomst tussen de schoolbesturen en gemeente opgesteld.

Peter Hoek, wethouder onderwijs: ‘Alle betrokkenen zien deze afspraken als de beste garantie om samen verantwoordelijkheid te nemen voor goede onderwijshuisvesting voor ‘onze’ kinderen. Een resultaat, zoals een van de schoolbestuurders het formuleerde, dat model mag staan voor andere gemeenten.’

Concrete planning

Het plan bevat afspraken voor de 21 basisscholen in alle kernen van de gemeente en een school voor voortgezet onderwijs. In het plan is een concrete planning genoemd voor de periode van 2020 tot en met 2029 met zelfs een doorkijk naar de komende jaren tot en met 2070. Daarnaast is er in het plan aandacht voor verschil aan behoeften tussen de diverse kernen binnen de gemeente Tholen.

Naast een concrete planning zijn ook de benodigde financiën binnen de gemeentebegroting meegenomen.

De schoolbesturen

De volgende schoolbesturen hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend:

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen (OcTho), Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Tholen e.o. (VPCO), Vereniging voor Basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag Tholen (VBGG), Montessorivereniging Tholen, De Geluksvogel (vhn de Veste) (SBO en SO) Stichting Respont, Vereniging Christelijk Primair Onderwijs op reformatorische grondslag in Zeeland (VPCOZ), Stichting tot het Verstrekken van Onderwijs Gereformeerde Grondslag (VOGG), Lowys Porquinstichting (LPS), Stichting voor Basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag en Stichting Calvijn college.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief