Caroline uit België en Ludovicio uit Italië
Caroline uit België en Ludovicio uit Italië Foto: Travel Active

Studenten Caroline en Ludovicio zoeken een Thools gastgezin

Algemeen

THOLEN - Eind augustus is het zover! Tientallen studenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Belgische Caroline en de Italiaanse Ludovicio.

Voor hen zijn wij op zoek naar gastgezinnen die deze enthousiaste studenten een warm thuis kunnen bieden.

Wie zijn Caroline en Ludovicio?
De 16-jarige Caroline uit België is een vrolijke, creatieve en nieuwsgierige meid die niet kan wachten om de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen. Ze vind fotografie erg interessant en maakt van haar eigen foto’s creatieve fotoboeken. Daarnaast doet de actieve Caroline aan paardrijden en zit ze op de scouting. Benieuwd naar Caroline? Ludovicio uit Italië is 16 jaar en houdt van reizen en het leren van nieuwe talen. Hij is graag omringd door anderen en vindt het leuk om iedereen aan het lachen te maken. De gezellige en vrolijke jongen kan niet wachten tot zijn avontuur in Nederland start! Benieuwd naar Ludovicio? Bekijk zijn profiel op onze website.” 

Gastmoeder Inca ging u voor
Bij gastmoeder Inca in Bergen op Zoom woont op dit moment niet één buitenlandse uitwisselingsstudente, maar twee. “Ik ben een alleenstaande vrouw en vind drie een prettiger getal,” vertelt Inca. “De dynamiek thuis is veel leuker en gezelliger dan met zijn tweeën.” De twee uitwisselingsstudenten, de Italiaanse Giada en de Belgische Camille, hebben het naar hun zin bij gastmoeder Inca. “Camille en ik hebben dezelfde ervaringen en kunnen goed met elkaar praten. Wij hebben steun aan elkaar en ik beschouw haar als mijn eigen zus!”

Student in huis nemen
Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land en bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis aan te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk blijven Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid volgen, zoals ieder ander dat hoort te doen.

Tenslotte is een uitwisseling niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de nieuwe kennis, cultuur en inzichten die een buitenlandse student met zich meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via inca.bodewes@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Gastgezin in klederdracht


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief