Jan en Lia staan op de baan klaar om de boule te gooien. Mieke, Ingrid, Bert, Maarten, Ans en Raja kijken gespannen toe.
Jan en Lia staan op de baan klaar om de boule te gooien. Mieke, Ingrid, Bert, Maarten, Ans en Raja kijken gespannen toe. Foto: Elly van Dijke

Jeu de Boules toernooitje Flupland-Stalland

Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen vrijdag 23 juli vond de tweede ontmoeting plaats tussen de Fluplandse en Stallandse Jeu de Boulers. Wegens de te verwachten hitte werden de wedstrijden van de middag naar de avond verplaatst.

Het was een heerlijke avond en er werd op de Jeu de Boules baan in Flupland dan ook volop genoten van het spel. Voor Stalland namen Bert Rauls en Ingrid van Oudenniel het op tegen Jan de Klerck en Mieke van der Meyden. Bert en Ingrid waren goed in vorm en wonnen met 13-7. In de andere partij ging echter de winst naar de Fluplanders Raja Vallipuram en Lia Suurlant. Zij wonnen met dezelfde cijfers van Maarten Verbrugge en Ans Burgers. Tussenstand was dus 1-1.

Na de koffiepauze werd de tweede ronde gespeeld. Raja en Lia moesten toen tegen Bert en Ingrid, maar ook nu was dit Stallandse koppel niet te verslaan. Wederom wonnen ze met 13-7. Jan en Mieke probeerden er nog een gelijkspel uit te slepen maar Maarten en Ans wonnen met 13-8.

Deze keer werd het dus 3-1 voor Stalland met 46 punten, en 35 punten voor Flupland. Over de twee ontmoetingen is Stalland dus als winnaar uit de bus gekomen met 5-3. De beide dorpen behaalden in totaal 84 punten.

Er werd nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en er werd  afgesproken om op donderdagmiddag 12 en 19 augustus returnwedstrijden te houden in Sint Annaland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief