Foto: OMO

Gymnasium Juvenaat en Mollerlyceum gaan samen verder: ‘Kleinschaligheid willen we behouden’

THOLEN - Het Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom wordt onderdeel van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Daarmee komt het Juvenaat in hetzelfde rijtje als het Mollerlyceum (havo, vwo en gymnasium), het ZuidWestHoek College (vmbo) en ’t R@velijn (vmbo). Het voornemen is om het Gymnasium Juvenaat en het Mollerlyceum vanaf 1 september 2022 samen verder te laten gaan als één school. 


De Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda e.o. en de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs maakten eerder al bekend meer samen te willen werken. Het voornemen om deze twee scholen samen verder te laten gaan is daar een eerste stap in. “Een belangrijke stap in het waarborgen van de kwaliteit en duurzaamheid van katholiek voortgezet onderwijs in de regio.”

De samenwerking is volgens Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur OMO, noodzakelijk om voor alle (toekomstige) leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun ouders in Bergen op Zoom en omstreken in de nabije toekomst voldoende keuzemogelijkheden te kunnen bieden. De afgelopen maanden is er dan ook een gemeenschappelijke onderwijsvisie geformuleerd. “Het waarborgen van de kleinschalige en persoonlijke leeromgeving die kenmerkend is voor beide scholen is het belangrijkst. 

“Het gymnasiumonderwijs van het Juvenaat blijft zo herkenbaar in de regio. Door de samenwerking en bestuurlijke overdacht ontstaat er een buitengewoon uitdagende leeromgeving voor de leerlingen”, stelt Berend Buddingh, namens SKVOB. Na de zomervakantie volgt meer informatie over het inhoudelijke traject: de onderwijsvisie en de eventueel daaruit volgende huisvestingsplannen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief