Afbeelding
Foto: Pixabay

Euro per Thoolse inwoner voor hulp aan Limburg

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen maakt, op initiatief van de gemeenteraad, het symbolische bedrag van €1,00 per Thoolse inwoner over naar het Nationale Rampenfonds Giro 777 om het leed te verzachten voor de mensen in Zuid-Nederland die getroffen zijn door het hoge water. Dit komt neer op een bedrag van €26.000 euro. Met dit initiatief uiten onze gemeenteraad en het college van B&W hun dankbaarheid voor de hulp die ons in 1953 is geboden, toen grote delen van onder andere Zeeland door de watersnood getroffen waren.

Ook is er een lokaal initiatief, waarbij inwoners Joop Schot en Jolanda Loup, op verschillende punten binnen onze gemeente spullen inzamelen voor slachtoffers van de wateroverlast. De gemeente ondersteunt de uitvoering van dit lokale initiatief. Mocht u spullen beschikbaar stellen bel dan vooraf met Jolanda Loup 06-22338021. Voor het tijdelijk opslaan van spullen heeft de gemeente het BSO-gebouw aan de Zoekweg 2 in Tholen beschikbaar gesteld. Ook het Praetuusje blijft open voor inzamelen. De ingezamelde spullen worden vervoerd naar een centraal punt in Heerlen en komen niet alleen de Limburgse, maar ook Duitse en Belgische slachtoffers ten goede.

Spullen beschikbaar stellen

Er is vooral behoefte aan veel drinkwater, lang houdbare voeding en babyvoeding. Daarnaast is er behoefte aan: toiletspullen (maandverband/tampons), schoonmaakmiddelen en –spullen dierenvoeding, luiers, dompelpompen en droogmachines, schoppen, bezems, kruiwagens, trekkers, luiwagen, grote puinzakken en specie-kuipen en campingartikelen. Zoals: BBQ’s, houtskool, lucifers, aanmaakblokjes, kaarsen, batterijen, zaklampen, kooktoestellen (op campinggas of petroleum), rubberen laarzen/lieslaarzen en USB Powerbanks.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief