Afbeelding
Foto: Politie

Thoolse jongen (17) gearresteerd voor ernstige mishandelingen op Schouwen-Duiveland

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Een 17-jarige jongen uit Tholen is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden in het onderzoek naar de heftige geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland. Tussen 30 juli en 6 augustus vonden hier acht ernstige mishandelingen plaats en twee berovingen van een fiets. Dit gebeurde onder andere in Scharendijke, Burgh-Haamstede en Renesse.

De jongen uit Tholen is de vijfde verdachte die de politie heeft aangehouden. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij deze geweldsincidenten. Eerder werden al drie jongeren uit Schiedam (2x) en Vlaardingen en een jongen uit Abbenbroek opgepakt. In totaal hebben zich nu tien jongeren bij de politie gemeld, die slachtoffer zijn geworden van de geweldsincidenten.

Een van hen is een 19-jarige jongeman uit Scharendijke. Hij werd rond half drie plotseling geslagen. Enkele getuigen zagen de dader snel wegrennen. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld. Een paar dagen later was het op dezelfde locatie weer raak. Een eveneens 19-jarige jongeman uit Renesse werd door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Op enig moment wist hij te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. 

Het meest ernstige incident vond plaats op vrijdagmorgen 6 augustus rond 00.45 uur op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Twee 21-jarige jongemannen werden op de camping in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen meerdere botbreuken in hun gezicht op.

Beelden

De politie blijft op zoek naar foto’s, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Je kunt beeldmateriaal uploaden via het tipformulier. Wil je ook aangifte doen of heb je meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief