Foto: Rien Burgers

De Kaoie officieel geopend: ‘Het is echt warm thuis voor de bewoners’

Lyónie van Sliedregt - Walhout is Zorgkundig Coach bij sjaloomzorg. Ze is het eerste aanspreekpunt voor een aantal bewoners van de spiksplinternieuwe woonzorglocatie De Kaoie dat nu officieel is geopend, maar wel al eerder gewoond werd. Volgens haar is het pand voor hen nu al een mooi warm thuis. 


“Dit nieuwe huis heeft gezorgd dat ik weer met plezier naar mijn werk ga, wat ik miste bij mijn vorige baan”, zo vertelt Lyónie openhartig. “Het is echt warm thuis voor de bewoners. Sommigen hebben een tijdje moeten wennen, maar dit is logisch. Het is ook ineens een heel groot huis met heel veel medebewoners. Ondertussen heeft iedereen wel zijn plek gevonden en genieten we vol op van elkaar!” 

Lyónie is erg blij met het pand. “Het is een mooi groot open gebouw met op alle woonlagen een woonkamer met keuken als ontmoetingsruimte waar we met z’n allen eten, een spelletje doen of gewoon wat kletsen. Dit is fijn en geeft ons allen een heerlijk huiselijk gevoel als soort van één groot gezin bij elkaar. De locatie is prachtig langs de haven van Sint-Annaland en dichtbij de winkels. Zo kunnen de bewoners zelfstandig een kleine boodschap doen of naar hun dagbesteding. Een klein nadeel is dat sommige bewoners voorheen groter woonden, waardoor de studio nu wat vol staat.” 

Volgens Lyónie vormt de tuin wel een aandachtspunt: “Deze liggen best in het zicht van de voorbijgangers, ik had zelf gekozen voor iets hogere struiken/bosjes zodat we toch privacy hebben als we buiten zitten. Hopelijk groeien ze snel hoger. Dan zitten we helemaal fantastisch.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief