Foto: Rien Burgers

Sanne en Lia wonen in de Kaoie: ‘We hebben de mooiste kamer!’

De Kaoie bestaat uit 46 appartementen. Er wonen mensen tussen de 18 en 80 jaar met een verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of persoonlijkheidsstoornissen. De 43-jarige Lia en 25-jarige Sanne wonen er met veel plezier.


“Ik woon al heel lang begeleid”, begint Lia. “Maar sinds een klein jaar op de Kaoie. Ze helpen me met het huishouden en nog veel andere dingen. Ook het helpen met verzorgen van mijn dieren. Ik heb Vlekje, dat is een hele lieve poes en mijn parkietjes die Sterretje heten.”

Sanne woont er iets korter, sinds negen maanden. Ze heeft samen met haar moeder besloten om zelfstandig begeleid te gaan wonen. “Nu ik op mezelf woon heb ik al nieuwe vriendinnen gekregen. En dat maakt het gezellig. Ik heb samen met mijn moeder, opa en oma haar de spullen uitgezocht en de studio ingericht. We hebben ook de kleur van de keuken uitgezocht en de tegeltjes voor de badkamer.” 

Ook Lia is trots op de inrichting van haar eigen studio. Ze heeft haar eigen eethoek en ook met de andere meubels in haar kamer is ze tevreden. “Ik ben blij met mijn kamer. Ik heb het samen met een begeleider ingericht en het is erg naar mijn zin. Mijn eigen appartement is toch de mooiste plek van de Kaoie vind ik.” Sanne sluit zich daarbij aan. “De rest van het gebouw is trouwens ook goed zoals het is”, vinden ze beiden. “Ik zou alleen meerdere lampjes in de woonkamer willen, daar is het een beetje donker”, besluit Lia. Sanne voegt nog toe: “Ik wil mijn kat Chanel bij me hebben, maar hier kan ze niet naar buiten en bij mijn moeder wel.” 

Lia en Sanne, bewoonsters van de Kaoie

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief