Het historische boek
Het historische boek Foto: Kon.Muz.Ver. Concordia

Geschiedenis Concordia Tholen vereeuwigd in boek

Algemeen

THOLEN - Al drie eeuwen is Koninklijke Muziekvereniging Concordia een begrip in Tholen stad. Noem een gebeurtenis, klein of groot, uit de rijke historie van Tholen en Concordia was erbij. Dat moest vereeuwigd worden in een boek vonden initiatiefnemers Adrie Quist en Rien Verkerke. 

Samen schreven ze het boek ‘Drie eeuwen muziek in Tholen. Het boek neemt de lezer mee naar de begintijd van het oude Concordia. In het boek komt zowel het huidige Concordia als het Concordia van vroeger aan bod. 

Herkenning

Het is een pakkend boek dat elke inwoner zal aanspreken. Ook voor wie niet direct betrokken is bij de muziekvereniging zal de herkenning groot zijn. 

Volksfeesten en gebeurtenissen

Het boek vertelt onder andere over de diverse volksfeesten en gebeurtenissen. Ook worden verschillende markante personen op een levendige wijze ten tonele gevoerd. In het boek wordt duidelijk dat Concordia al drie eeuwen lang een belangrijke rol speelt in de samenleving van het stadje Tholen. 

Bestellen 

Zaterdag 30 oktober wordt het boek voor genodigden gepresenteerd in ’t Muzieklokaal aan de Zoekweg. Vanaf 1 november zal het boek uitgeleverd worden. Het boek is tot 1 oktober te bestellen via de website van de vereniging: www.concordia-tholen.nl/boek.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief