Spelende kinderen in de speeltuin Buutvrij
Spelende kinderen in de speeltuin Buutvrij (Foto: Rien Burger)

Buutvrij wil meerdere dagdelen per week open

  algemeen

THOLEN - Eerder dan gepland opende speeltuin Buutvrij deze zomer de deuren. En met succes!


Tijdens de piekdagen waren er meer dan 200 gelijktijdige bezoekers. Hoewel de speeltuin nog niet volledig is gerealiseerd, werd er al volop genoten van de speeltoestellen. “Dat was best even spannend, want een toilet bijvoorbeeld ontbreekt nog”, zegt Miranda van Haaften. Miranda van Haaften is bestuurslid van de speeltuinvereniging. “Wel hebben we halverwege de zomer de stap gezet om kannen Ranja aan te gaan bieden, waar regelmatig gebruik van gemaakt werd”.

Vrijwilligers
Ook de komende maanden wil het bestuur van de speeltuinvereniging meerdere dagdelen per week open. De speeltuin bestaat uit twee delen. Het eerste deel voorziet met name in speeltoestellen voor de jongste kinderen die nog niet naar school gaan. Het tweede deel is gezamenlijk in eigendom en beheer van de speeltuinvereniging en de scholen Ter Tolne en de Regenboog. Na schooltijd is dit deel ook toegankelijk via de speeltuin.

Om open te kunnen zijn vrijwilligers nodig. Vrijwilliger worden kan al wanneer je 2 tot 4 uurtjes per maand in de gelegenheid bent om toezicht te houden in de speeltuin. In de praktijk betekent dat veelal een pleister plakken en zorgen dat de regels nageleefd worden. “Maar dat gaat heel goed”, zegt Ruud Muijt. “Wij en onze vrijwilligers worden er blij van als je ziet hoe de kinderen genieten en ouders tijd nemen voor een praatje”.

Opgeven als vrijwilliger
Opgeven als vrijwilliger kan via e-mail (info@speeltuinbuutvrij.nl). Na een kennismaking wordt je ingezet in de speeltuin. De taken gaan de komende tijd steeds meer vorm krijgen. Er komen meer kleine extra activiteiten tijdens de openingsdagen en ook het onderhoud van speeltoestellen zal langzamerhand opgepakt gaan worden. Inmiddels is er ook een omgevingsvergunning, die nodig is voor de bouw van het paviljoen. De voorbereidingen voor de bouw van het paviljoen zijn in volle gang.

Paviljoen
In het paviljoen komen straks voorzieningen als toiletten, een verschoningsruimte, een winkeltje voor diverse lekkernijen en zitplaatsen om koffie en fris te drinken. Daarnaast wordt een deel van het paviljoen ingericht als toeristisch informatiepunt. In het paviljoen zullen straks cliënten van Sjaloomzorg aan de slag gaan. Een mooie samenwerking. Het past naadloos in de visie van het bestuur: “een speeltuin voor iedereen!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief