Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Tholen weer vier avonden aan de wandel!

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De 26e editie van de Thoolse Avond4daagse was een daverend succes! Voor het eerst onder de vlag van Stichting Tholen Sterk nadat de wandelsportclub uit Oud Vossemeer in 2019 stopte met de organisatie. Er waren wisselbekers, muziek, medailles, maar vooral veel vrolijke gezichten! Eindelijk weer samen aan de wandel!

Heleen van der Kuil (37), haar man Peter (29), dochter Rosannah (9), dochter Sarah-Louise (7) en hond Pajtas (1,5) waren één van de fanatieke gezinnen die deelnamen aan de Avondvierdaagse Tholen. Met als grote verschil dat zij niet kozen voor de familievriendelijke afstand van3 of 5 kilometer gingen. “Onze dochters wilden per se de 10 kilometer lopen en ze hebben het heel goed volbracht!”

Peter en Rossanah deden twee jaar geleden al mee aan de Avondvierdaagse in Tholen. Destijds kozen ze voor de 5 kilometer. “Maar dit jaar was ze vastbesloten om steeds tien kilometer te lopen”, vertelt Heleen. “Haar zusje Sarah-Louise wilde ook mee dus dat hebben we gedaan. Ze hebben heel goed gelopen en zonder mopperen. Het is toch wel een pittige afstand, maar ze waren erg gemotiveerd en wilden het echt halen. Mijn jongste zei: ‘Je bent zoals je denkt dus ik denk dat ik het wel kan.’ En dat bleek ook zo te zijn”, zegt een trotse Heleen lachend. 

“Maandag hebben we echter wel de vijf kilometer gelopen hoor. Toen was Rossanah jarig en we hadden al een paardrijles voor haar geboekt dus de tien kilometer lukte toen qua tijd niet.” Het gezin Van der Kuil houdt van wandelen. “Tijdens de vakantie gaan we graag de bergen in. Ik vind het trouwens bijzonder dat de Avondvierdaagse toch een stuk zwaarder voelt dan een stevige wandeling in de bergen.” Het Thoolse gezin kwam blaarvrij de Svondvierdaagse door en hebben er erg van genoten. “De meiden hebben gezegd dat ze volgend jaar weer mee willen doen dus het was een succes!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief