Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Jan Kettelerij: ‘Dit was mijn eerste Avondvierdaagse, maar niet de laatste!’

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De 26e editie van de Thoolse Avond4daagse was een daverend succes! Voor het eerst onder de vlag van Stichting Tholen Sterk nadat de wandelsportclub uit Oud Vossemeer in 2019 stopte met de organisatie. Er waren wisselbekers, muziek, medailles, maar vooral veel vrolijke gezichten! Eindelijk weer samen aan de wandel!

Jan Kettelerij (69) is een fervent wandelaar. Vier keer per week legt hij tien kilometer te voet af, maar hij deed nooit eerder meer aan de Avondvierdaagse. Dit jaar besloot hij voor het eerst mee te doen en het is hem uitstekend bevallen. “Je sluit heel gemakkelijk aan bij andere wandelaars en dat maakt het zo gezellig. Ja, ik heb er echt van genoten.” 

Jan woont in Tholen en wandelt erg graag. “Maar eigenlijk nooit georganiseerd”, vertelt hij. “In mijn jonge jaren deed ik wel mee met wandeltochten, maar daar ben ik mee opgehouden. Nu ik in mijn vrije tijd veel meer wandel, leek het me leuk om toch eens mee te doen. Normaal gesproken loop ik minsten vier keer in de week. Ik heb goede regenkleding en waterdichte schoenen dus een buitje houdt me niet tegen. Maar heel eerlijk, het moet wel een beetje gezellig blijven. In de stromende regen, ga ik niet voor mijn plezier wandelen.” 

Tijdens de Wandelvierdaagse was het gelukkig prachtig weer. “Maandag hebben we even een buitje gehad, maar dat stelde niet zoveel voor. Mede daardoor was het reuzegezellig om mee te doen. Ik had verwacht vooral alleen te lopen, maar uiteindelijk vind je heel makkelijk aansluiting. De ene avond loop je met die, de andere avond met die. Ook met mensen die ik eerder niet kende. De routes vond ik ook heel mooi. Het buitengebied, afgewisseld met wat woonstraten. We kwamen ook door een nieuwbouwwijk die ik helemaal niet ken dus dat was ook wel even leuk. Al met al heb ik ervan genoten, volgend jaar weer!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief