Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Sonja van der Wal: ‘Voor de kinderen is de Avondaagse een hele prestatie!’

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De 26e editie van de Thoolse Avond4daagse was een daverend succes! Voor het eerst onder de vlag van Stichting Tholen Sterk nadat de wandelsportclub uit Oud Vossemeer in 2019 stopte met de organisatie. Er waren wisselbekers, muziek, medailles, maar vooral veel vrolijke gezichten! Eindelijk weer samen aan de wandel!

Het gezin Van der Wal uit Tholen splitste tijdens de Avondvierdaagse even op. Moeder Sonja (49) en dochter Marilène (10) gingen samen op pad om vier avonden vijf kilometer te lopen. Vader en broers trokken erop uit om met zijn drieën de tien kilometer te wandelen. Wel kwamen ze donderdagavond tijdens het defilé gezamenlijk binnen.

Sonja is inmiddels een bekend gezicht waar het de Avondvierdaagse betreft. “De hoeveelste keer het is dat ik mee doe? Poeh... even rekenen. Ik denk alweer de tiende keer”, vertelt ze lachend. “Destijds kregen we via de school van onze oudste zoon de uitnodiging om in te schrijven. We vonden het erg gezellig en het is ook een leuke manier om je conditie een beetje op peil te houden. Inmiddels heeft Marilène de leeftijd dat ze zelf wel alleen met haar vriendinnen mee zou kunnen lopen, maar wij als moeders vinden het veel te gezellig om lekker te kletsen terwijl de meiden ook met elkaar aan het keuvelen zijn. 

Sonja vindt het organisatorisch wel een drukke week. “Ik zorg dat we een planning hebben wat we welke avond eten en ik begin dan ook om 16.00 uur al met koken, zodat we op tijd kunnen starten. De laatste avond, bijna vanzelfsprekend, het leukste. “De kinderen kregen bloemen en snoepzakjes, er was muziek en het voelde voor de kinderen toch als een hele prestatie. Dan kunnen ze eindelijk lekker uitrusten, want het is wel vermoeiend voor ze hoor!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief