Foto: Shutterstock

Tholenaren mogen gratis bomen bestellen

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen mogen vanaf vandaag gratis bomen bestellen. Op deze manier willen de gemeente en Plan Boom Tholen mooier, groener, koeler en gezonder maken. 


Via zmf.nl kunnen vanaf vandaag de bomen besteld worden. Het uitdelen van de bomen vindt plaats op 9, 10 en 11 december 2021 van 11.00 tot 16.00 uur op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk.

De boom uitdeelactie is een initiatief van Plan Boom. Gemeente Tholen voert samen met Zmf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Stichting Velt deze actie uit. Gemeente Tholen levert een extra bijdrage aan dit initiatief waardoor we inwoners graag de kans bieden om onze woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken.

Voordelen woonomgeving

Zo zorgt meer groen voor een fraaie woonomgeving, voor verkoeling in de zomer, demping van geluid, voor opname van CO2 en ook zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en minder wateroverlast. Daar wordt niet alleen de natuur blij van, maar u ook!

Boomsoorten

Voor de boom uitdeelactie is er keuze uit tien verschillende soorten bomen en struiken. Het gaat om de eenstijlige meidoorn, linde, veldesdoorn, groene hazelaar, wilde appel, wilde mispel, boswilg, gewone vlier, wilde liguster en kweepeer. Er zijn dus diverse soorten waaruit gekozen kan worden, voor zowel kleine als grote tuinen. Deelnemers kunnen maximaal zes bomen bestellen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief