Afbeelding
Foto: Frans van der Drift

Haven Tholen krijgt vanaf vanaf vandaag nieuwe steigers

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Vandaag zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het renoveren van de steigers in de handelshaven van Tholen van start gegaan. Planning is dat de werkzaamheden in december zijn afgerond.

Uit de inspecties is gebleken dat de onderhoudstoestand van de houten steigers in slechte staat is. De werkzaamheden stonden eerst gepland in het voorjaar van 2021. De werkzaamheden zijn uitgesteld toen bleek dat de lange levertijden van materialen (mede door corona) ervoor zorgden dat de werkzaamheden tot in het toeristenseizoen door zouden lopen.

Voorbereidende werkzaamheden

De eerste drie tot vier weken bestaan de werkzaamheden vooral uit voorbereiding, zoals het inrichten van de werkplaats, transporteren van materialen en het verwijderen van steigers en trappen.

Nieuwe steigers

Aan de zuidwestkant van de haven wordt de huidige steiger toegankelijker gemaakt door een extra loopbrug. Hierdoor wordt het voor mensen met een beperking beter bereikbaar. Daarnaast wordt de steiger, waar de boten van de scouting Heenetrecht liggen verlaagd, zodat de leden veiliger in hun boten kunnen stappen. Ook worden er extra palen geplaatst om de bootjes beter te kunnen aanmeren. Verder worden er verschillende voorzieningen aangebracht zoals bolders en drenkelingenladders. Vanwege de werkzaamheden is het nodig dat enkele schepen tijdelijk ergens anders liggen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief