Foto: Jolanda Hopmans

De hond van Jolanda werd bijna gestolen: ‘Hij probeerde gewoon de riem te pakken’

THOLEN - Jolanda Hopmans is nog maar net van de schrik bekomen. Twee dagen geleden liet ze haar hond uit in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom toen ze werd aangesproken door een man. Ze kon maar net voorkomen dat haar hond meegenomen werd. De schrik zit er goed in, maar Jolanda wil iedere hondenbezitter waarschuwen: ‘Gelukkig ging Dasa in de waakstand en liet haar tanden zien, maar het had zomaar anders kunnen aflopen.”


“Ik wil iedereen waarschuwen”, zo begint haar Facebookbericht van afgelopen weekend. “Ze hebben geprobeerd om mijn meissie Dasa mee te nemen op Borgvliet”, zegt Jolanda die met haar hond aan het wandelen was achter basisschool Het Palet aan het Fons Gielsepad. “Er kwam een vent op me af die in gebrekkig Nederlands zei: Mooie hond. Bij mij gingen toen alarmbellen rinkelen. Hij zei dat hij Dasa wilde aaien en maakte daar ook aanstalten toe. Met zijn andere hand probeerde hij toen de riem te pakken. Gelukkig ging Dasa in de waakstand en liet ze haar tanden zien. Ook begon ze te blaffen. Daar schrok die vent van waarna hij weg liep richting de Frans Halsstraat waar een witte/zilverkleurige bus stond met draaiende motor. Hij stapte aan de passagiers kant in waarna ze weg reden.”

Jolanda heeft de politie gebeld. “Ik moest eerst even kalmeren, want ik was echt heel erg geschrokken”, vertelt ze. “Maar ik wil echt iedereen waarschuwen voor dit soort praktijken.” 

Eerder waarschuwde de politie in de regio West-Brabant en Tholen al voor hondendieven. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief