Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Adri Scherpenisse: ‘Het Leger is er voor iedereen, daar help ik graag aan mee’

Door: Vera de Geus Algemeen

Adri Scherpenisse (71) is sinds 2016 één van de vrijwilligers die zich tomeloos inzetten voor het Leger des Heils op Tholen. Stilzitten is niets voor haar en daarom wil ze zich nuttig maken. “Het Leger is er voor iedereen, daar help ik graag aan mee”, zo vindt ze. “Mensen kunnen hier voor zoveel hulpvragen terecht. Dat vind ik mooi aan het Leger des Heils  ”

Adri kwam zelf graag in het oude pand van het Leger des Heils op Tholen. “Ik kwam lekker snuffelen en dronk er af en toe koffie”, vertelt ze. “Toen ze vrijwilligers zochten om schoon te maken, heb ik ja gezegd.” Inmiddels doet ze veel meer dan alleen schoonmaken. Minstens twaalf uur per week is ze bij het Leger te vinden. Ze draait samen met andere vrijwilligers onder andere de koffiemomenten. “Ook maken we altijd lekkere verse soep voor de mensen, toch zeker een liter of zes. Op dinsdag krijgen de liefhebbers er een tosti bij en op donderdag een broodje kroket. Het gaat veel verder dan samen zijn”, legt ze uit. 

“Mensen kunnen hier voor zoveel hulpvragen terecht. Van een gescheiden moeder die meubels nodig heeft, iemand die eenzaam is en een keer niet alleen wil eten, tot een vluchteling die wegwijs gemaakt moet worden. Het maakt niet uit wie je bent of wat je nodig hebt, je krijgt gewoon de hulp die je nodig hebt. Dat vind ik mooi aan het Leger des Heils. Je hoort hier natuurlijk schrijnende verhalen en dat is heel verdrietig om te horen. Toch kan ik het goed loslaten als ik weer naar huis ga. We doen voor die mensen wat we kunnen. Dat is op zich al een fijn idee.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief