Foto: IMAN FASE

‘Zeker nu we in de Brede School zitten, komen steeds meer kinderen een biebpasje halen’

Irma Schout is 46 jaar en woont in Bergen op Zoom. Ze is coördinator van Bieb in de buurt Tholen. Naast de nodige servicepunten heeft de bibliotheek sinds kort een prachtige nieuwe bibliotheek, gevestigd in de Brede School. Volgens Schout is dit vooral met het oog op het bereiken van kinderen een gouden zet. 


“Wij zijn heel blij met onze nieuwe plek in de Brede School Tholen”, zo begint ze. “We zijn weer een echte bibliotheek met voor alle leeftijdsgroepen collectie, dus van baby’s tot volwassenen en vooral ook ruimte voor activiteiten en ontmoeting.” Het feit dat de bibliotheek nu gevestigd is in de Bede School Tholen is volgens Schout zeer zeker een drempelverlager. “We zien ouders en verzorgers vóór of na schooltijd even langskomen met hun kinderen. En ook leerkrachten en kinderopvang maken nu veel makkelijker gebruik van onze bibliotheek. Daar zijn we heel blij mee”, zegt ze. 

Ook andere inwoners van Tholen lopen toch sneller even binnen, omdat de bibliotheek nu zo centraal gelegen is. “Daarnaast zien we dat Thoolse kinderen gewoon graag lezen. Zeker nu we in de Brede School zitten komen steeds meer kinderen een pasje halen. Populaire boeken zijn graphic novels. Dat zijn boeken met veel plaatjes als bijvoorbeeld Het leven van een Loser, Dagboek van een Muts, De waanzinnige boomhut en Niek de Groot. Ook series zoals De Zoete Zusjes en De avonturen van Rutger, Thomas en Paco zijn populair onder de kinderen. Er is hier keuze genoeg!” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief