Lintje voor Tholenaar Henk van Driel

THOLEN - Tholenaar Henk van Driel is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Dinsdagmiddag werd hij verrast door burgemeester Marleen Sijbers. Dit gebeurde in Ten Anker.


 Henk van Driel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. “De decorandus is door het Kapittel voor de Civiele Orden gekwalificeerd als persoon die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”, zo laat de gemeente weten.

Van Driel was van 1995 tot en met 2021 vrijwilliger, secretaris en voorzitter van de KNV EHBO, afdeling Tholen. Hij was actief betrokken als hulpverlener en gaf tevens EHBO- en reanimatielessen aan volwassenen. Sinds 2001 verzorgde hij ook Jeugd EHBO-cursussen op de basisscholen OBS Ter Tolne, CNS De Regenboog en de Eben Haëzerschool. Sinds 2007 was hij daarnaast actief bij het uitrollen van het AED-netwerk op de eilanden Tholen en Sint Philipsland en de controle van de apparaten en de bewaarplaatsen. Sinds 2014 was hij coördinator van het netwerk in de gemeente.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief