Foto: Gemeente Tholen

LET OP: Tholensebrug gaat dicht

THOLEN - De Tholensebrug gaat een paar uur dicht. Dit betekent flinke verkeershinder voor automobilisten.  Vanavond tussen 20.00 en 00.00 uur is de brug namelijk volledig afgesloten. Twee voegovergangen hebben namelijk hun einde levensduur bereikt en dienen vervangen te worden. 


“Met dagelijks bijna 20.000 voertuigen is de Tholensebrug een belangrijke verbinding tussen Zeeland en West-Brabant. Twee voegovergangen hebben hun einde levensduur bereikt en dienen vervangen te worden. Deze werkzaamheden moeten eerder worden uitgevoerd dan de geplande brugrenovatie binnen de grote onderhoudsopgave in Zeeland. Dankzij de werkzaamheden aan de Tholensebrug kan het verkeer ook in de toekomst veilig en comfortabel over de brug blijven rijden”, zo laat Rijkswaterstaat weten. 

“We verwachten zeer ernstige verkeershinder op de weg N286 tussen Tholen en Bergen op Zoom. Het wegverkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met 30 min extra reistijd en zal omgeleid worden via de Oesterdam. Er is geen hinder voor de scheepvaart”, zegt men. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief