Deze landschapsfoto vormde het vertrekpunt voor de deelnemend kunstenaars.
Deze landschapsfoto vormde het vertrekpunt voor de deelnemend kunstenaars. Foto: Riena Valkhoff

Expositie Lucht & Polder wegens succes herhaald

Sport en vereniging

SCHERPENISSE - In oktober heeft er een bijzondere kunstexpositie in het voormalige kerkje van De Heen (gemeente Steenbergen) plaatsgevonden. Dit was zo’n succes dat Kunstkamer Holland Huis voorstelde om de tentoonstelling nogmaals te presenteren, maar dan in Scherpenisse.

Het project is op een bijzondere manier gegroeid. Zeeuwse en West-Brabantse kunstenaars hebben zich naar aanleiding van éénzelfde foto spontaan verenigd in de expositie ‘Lucht & Polder’.

Kunstenares Riena Valkhoff maakte een foto van de Heense polder, die leidde tot een kunst-kettingreactie. Een drietal kunstenaars besloten in eerste instantie onderling om zich te laten inspireren door het beeld voor hun eigen werk. Maar het balletje ging rollen en in één week tijd sloten er nog 10 andere kunstenaars uit Tholen en Steenbergen aan.

Het resultaat levert een gevarieerde tentoonstelling op met uitingen in schilderkunst, textielkunst, mozaïek, glaskunst, dichtkunst en beeldhouwen. De kunstenaars zijn Puck Meijer, Martin Hoevenaars, Jeroen van Hoek, Josje Verton, Esther Timmermans, Liesbeth Romeijn, Lia Bruyns-Schoonen en Ton Bruyns uit Tholen. Uit de gemeente Steenbergen komen Riena Valkhoff, Martin Valkhoff, Frans van Drunen en Jan van de Velde.

Laatstgenoemde schreef tekst en muziek op het thema ‘lucht en polder’. Het lied zal hij net als in de Heen met zangeres Martine Westenbroek ten gehore brengen tijdens de opening van de expositie in de Kunstkamer (6 november 15.00 uur / voor genodigden en pers).

Na de opening is de expositie van 12 november tot 18 december op zaterdagen tussen 11.00-16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek.

Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief