Tholense derby eindigt met terechte winnaar

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Het publiek was in grote getale naar sportpark de Bent gekomen om in een lekker herfst zonnetje de derby tussen Tholense Boys en WHS bij te wonen. Tholense Boys was gewaarschuwd, de 0-9 overwinning van WHS op Kapelle van een week eerder, heeft indruk gemaakt. Als je een aantal vaste krachten moet missen, zou het best een moeilijke middag kunnen worden voor Tholense Boys.

WHS leek de vorige week ingezette trend, voort te zetten, na 4 minuten was het wie anders dan Arvin de Witte, die de score opende voor WHS, 0-1. Ongeveer 30 minuten later tekende hij ook voor de 0-2. Geen vuiltje aan de lucht voor WHS, WHS was heer en meester de eerste helft. De tweede helft liep toch anders, Tholense Boys kwam beter uit de kleedkamer en was gevaarlijker dan de stallanders. Ze kregen na 10 minuten in de tweede helft loon naar werken,  Koen Nieuwkoop schoot de verdiende penalty onberispelijk binnen.

Daarna heeft Tholense Boys nog meer kansen gekregen op de gelijkmaker, maar ging hier slordig mee om. En als je die kansen niet benut, dan treed de al oude voetbalwet in werking, dan valt hij aan de andere kant. Het was nota bene de van Tholense Boys naar WHS verhuisde Werner Marsman die de 1-3 binnen tikte. De wedstrijd was beslist, mooie wedstijd met een terechte winnaar!!