Foto: IMAN FASE

Co en Cor Havermans: ‘Leuk dat er nu ook jongere leden bij de SVV zitten!’

Co en Cor Havermans zijn sinds 1982 lid. Ze hebben de respectabele leeftijden van 95 en 89 lentes jong. Met zijn 95 jaar maakt dat Co het oudste lid van de SVV. 


Waarom ze jong lid zijn geworden? Daar heeft Co een simpel antwoord op; Zij wilden de vereniging een warm hart toedragen en financieel ondersteunen, mede omdat zij zagen wat de vereniging voor hun ouders betekende. “In de loop van de jaren werden we meer en meer actieve leden. Zo heb ik jarenlang in de zomer fietsroutes uitgestippeld”, zegt Co terwijl hij een oude lidmaatschapskaart laat zien waar ieder jaar na de betaling een zegeltje werd opgeplakt. Keurig bewaard in een mapje en alle uitgegeven zegeltjes er netjes opgeplakt. 

Het echtpaar herinnert zich nog een feestavond ter ere van het 60-jarig jubileum, welke om 22 uur zou stoppen, maar waarbij het zo gezellig was dat tot laat de voetjes van de vloer gingen. “Er zijn vele mooie jaren geweest met diverse uitjes, fietsroutes, modeshows, knutselmiddagen, keutjesavonden, feestavonden en natuurlijk de maandelijkse bingomiddagen. Maar vergeet ook niet de nuttige zaken die ook via het SVV worden aangeboden, zoals het gebruik van het zorgloket, oproepen voor de rijbewijskeuring etc. Ook deze zaken zijn echt van grote waarde. We missen het gezien corona enorm en waarderen de inzet van het bestuur om er iedere keer iets moois van te maken.” Dat de SVV aan het verjongen is, vinden ze als senioren alleen maar leuk: “En vergeet niet, wij waren er ook vroeg bij”, besluiten ze lachend. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief