Foto: IMAN FASE

Joyce Havermans (43) is lid van seniorenvereniging

Joyce Havermans is met haar 43 jaar het jongste lid van de SVV. Rond haar 36ste verjaardag werd ze lid van de seniorenvereniging. “Binnen onze vriendengroep hadden we het gebruik om iemand die 40 jaar werd, een abonnement van de seniorenclub te geven. Het bleek echter zo gezellig dat ik uiteindelijk niet gewacht heb tot ik 40 was”, lacht ze. 


“Wat als een grapje begin, heeft ervoor gezorgd dat de SVV flink verjongd is. Natuurlijk is het nog steeds een seniorenvereniging en daar zijn de activiteiten ook op gericht. Bij de modeshow komt kleding voorbij die ik echt niet in mijn kast zal hangen, maar voor de gezelligheid ga ik er graag heen. Het meest opvallende is dat er nu, veel meer dan voorheen, activiteiten buiten werktijd worden gehouden, want de jeugd, zoals de oudere leden ons noemen, moet natuurlijk gewoon overdag werken”, zo vertelt Joyce. 

“We zoeken naar activiteiten die leuk zijn voor alle leden, zoals bijvoorbeeld een jeneverproeverij met allerlei smaakjes. Dat spreekt de ouderen aan, maar jenever is ook weer helemaal hip dus voor ons is het ook leuk om kennis mee te maken. Mensen denken vaak dat het alleen om activiteiten gaat, maar dat is niet zo. De SVV is er ook voor raad en daad, bijvoorbeeld bij vragen over zorg. Zo heeft de SVV mij enorm geholpen toen ik na de diagnose oogkanker gekeurd moest worden of ik auto mocht rijden. Je staat er niet altijd bij stil, maar de seniorenvereniging kan ook jongere mensen helpen. En wij staan als jongere generatie klaar om straks te helpen met bestuursfuncties als dat nodig is.” 

 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief