Afbeelding

Inzamelingsactie DE punten voor koffie voor voedselbank Goed Ontmoet!

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Eind november start weer de landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts punten die omgezet worden in pakken koffie voor lokale voedselbanken. Vanwege het grote succes van afgelopen jaren wordt deze actie voor de 10e keer gehouden. Vorig jaar werden er door de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen meer dan 2,3 miljoen punten ingezameld, goed voor 4.638 pakken koffie voor cliënten van de voedselbank.

Al enkele jaren wordt door Lionsclubs in heel Nederland aan het eind van het jaar een inzamelingsactie van Douwe Egberts koffiepunten gehouden. De ingezamelde punten worden door Douwe Egbert omgezet in pakken koffie voor de lokale Voedselbanken. Zo werden er in 2020 in heel Nederland ruim 65 miljoen punten ingezameld, goed voor ongeveer 200.000 pakken koffie.

“Vorig jaar 200.000 pakken koffie voor de voedselbank en dat allemaal omdat we met zijn allen nog steeds al die bonnetjes uitknippen en...vooral die bonnetjes inleveren voor deze actie, dat is pas speciaal!” Paul Timmermans, president van de Lionsclub in Tholen. Met deze actie en dankzij de bereidwilligheid van u en veel lokale winkels en supermarkten, hopen we dat cliënten van de voedselbank toch kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie. Dus lever alstublieft uw punten bij de deelnemende winkels.

Begin 2022 worden de verzamelde punten geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts waarna de pakken koffie in maart worden afgeleverd. Pas dan worden de definitieve aantallen bekend. Vorig jaar resulteerde dit in een 3e plaats in Nederland qua ingezamelde punten.

DE punten kunnen worden ingeleverd in grote, herkenbare verzameldozen in de diverse winkels en bij het vaste punt bij de Voedselbank. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo’s van DE, De Voedselbank en de Lions.

De inzameladressen zijn:

Tholen                           Albert Heijn, Terreplein
Poortvliet                      Attent, Zuidstraat
Sint-Maartensdijk       SPAR, Markt
Stavenisse                   MCD, Voorstraat
Sint-Annaland             Jumbo, Spuistraat
Oud-Vossemeer          SPAR, Molenstraat
Sint-Philipsland          SPAR, Achterstraat



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief