Foto: Wesley van der Linde

Gemeente: ‘Rustige jaarwisseling maar wel 8500 euro schade’

THOLEN - De jaarwisseling in de gemeente Tholen is ‘redelijk rustig verlopen’, zo meldt de gemeente. In totaal zijn er bij de gemeente 11 meldingen binnengekomen, waarvan er 8 betrekking hadden op vuurwerkoverlast, 2 keer heeft de brandweer moeten uitrukken en er was 1 melding van mishandeling/bedreiging door ruzie.


Nu, een paar dagen na de jaarwisseling, is de vuurwerkschade in kaart gebracht en die komt neer op zo’n 8500 euro. “Dit bedrag is op basis van nieuwwaarde van het materiaal en inclusief manuren. Het gaat om schade die zowel in de week voorafgaand aan de jaarwisseling als ook na de jaarwisseling zijn vastgesteld”, aldus de gemeente. Het gaat dan vooral om vuilnisbakken die her en der vervangen moeten worden. Vorig jaar bedroeg de schade ongeveer 9200 euro.

Toch vuurwerk

Net zoals in de rest van Nederland, is er ondanks het vuurwerkverbod ook in de gemeente Tholen door jong en oud relatief veel vuurwerk afgestoken. In de periode van oktober tot 4 januari 2022 heeft de gemeente 106 meldingen vuurwerkoverlast of vuurwerkgebruik ontvangen. Vorig jaar ontving de gemeente, in dezelfde periode, 86 meldingen.

Kerkklokken

Bij de jaarwisseling luidden de kerkklokken als teken van hoop en verbinding. In de gemeenteraad was hier unaniem een motie over aangenomen. Deze motie was ingediend omdat er vanwege de corona-maatregelen oud en nieuw voor de tweede keer in beperkte kring kon worden gevierd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief