Foto: FOTO EDWIN MIJNSBERGEN

Tholen ving meer statushouders op dan nodig

THOLEN - De gemeente Tholen loopt uitstekend in de pas wat betreft het opvangen van statushouders. Vorig jaar moesten er 37 mensen met een verblijfsvergunning gehuisvest worden, maar Tholen ving er 39 op. In tegenstelling tot andere provincies, houden de meeste Zeeuwse gemeenten zich aan de opgelegde afspraken. Daarvoor complimenteerde de minister Zeeland recent. 


Iedere gemeente moet een vastgesteld aantal statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) huisvesten. In 2021 moest de gemeente Tholen 37 statushouders een woning toewijzen om zich te settelen. De provincie heeft in het kader van interbestuurlijk toezicht een toezichthoudende taak op gemeenten voor de huisvesting van vergunninghouders en bepaalt aan het einde van de taakstellingsperiode of de gemeenten ieder de taakstelling hebben gerealiseerd.

Volgens wethouder Corniel van Leeuwen zijn er meer mensen opgevangen dan noodzakelijk, maar heeft dat alles te maken met gezinshereniging. “Om die reden kom je niet altijd uit op het precieze aantal mensen. Sowieso zijn we blij met het compliment vanuit de minister, omdat we als gemeente en provincie onze verantwoordelijkheid nemen.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief