Thoolse horeca en winkels openen zaterdag tóch de deuren: Gemeente gaat niet handhaven

THOLEN - Tal van horecazaken en winkels in de gemeente Tholen, maar ook elders in het land, openen zaterdag hun deuren. Dat doen zij ook als er vrijdagavond tijdens de persconferentie geen versoepelingen worden aangekondigd. De ondernemers willen met deze actie begrip vragen voor de moeilijke situatie waarin zij verkeren.


Onder andere Hotel Restaurant Sam in Tholen heeft online laten weten de deuren te openen. “Ook wij openen aanstaande zaterdag onze deuren! Na deze heftige periode waarbij ik mijn net opgebouwde team weer moest afbreken zeg ik ook; genoeg is genoeg!” Hetzelfde geldt voor Brasserie de Zeeester in Scherpenisse. “Dan maar strijdbaar ten onder! Onze mooie prachtige zaak is alweer weken dicht terwijl wij altijd ons als braafste jongentje van de klas hebben gehouden aan de regels. Dit is een protest-opening! We willen gelijk behandeld worden als de winkeliers.” 

De twee ondernemers staan niet alleen. Door heel het land gaan winkels én horecazaken ‘gewoon’ open. Burgemeester Sijbers laat in een verklaring weten begrip te hebben voor deze situatie en de openstellingsacties. “Ik wil er zijn voor onze inwoners en onze ondernemers. Mochten er in onze gemeente zaken open gaan, dan ben ik niet voornemens daar zaterdag handhavend tegen op te treden. Veel Nederlanders shoppen nu over de grens, gaan daar uit eten; dat doet pijn.” Wel benadrukt ze nogmaals het volgen van de algemene maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, hygiëne en het houden van afstand.

“Acties moeten vooraf door de belangenorganisatie of –vereniging worden aangemeld bij de betreffende gemeente. Acties mogen alleen eenmalig plaatsvinden op zaterdag 15 januari overdag tot uiterlijk 17.00 uur. De deelnemende ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het veilig en verantwoord verloop van de actie.” Ondernemers die aan willen sluiten bij de actie kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: vergunningen@tholen.nl

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief