Foto: HVZeeland

Onderzoek dood jongetje Neeltje Jans nog gaande

NEELTJE JANS - Op het voormalige werkeiland Neeltje Jans wordt door de politie nog altijd onderzoek gedaan rond de plek waar daar gisteravond het levenloze lichaam van de Belgische kleuter Dean uit Sint-Niklaas.


Het lichaam van het 4-jarige jongetje werd maandagavond rond 22.00 uur gevonden op een afgelegen plek in de buurt van het water aan de rand van een stuk duingebied nabij de Faelweg. De politie trof de jongen aan nadat eerder op de dag de vermoedelijke ontvoerder, een 34-jarige man, werd aangehouden nadat melding was gemaakt van een verdachte situatie. Dat gebeurde in Meerkerk. Tussen de arrestatie en de vondst zat een kleine acht uur. In dat tijdsbestek wist de politie de vermoedelijke locatie van het jongetje te achterhalen en een zoekactie op poten te zetten met onder meer een politiehelikopter.

Direct na de vondst werd de omgeving afgezet. Bij de toegang tot het terrein waar het lichaam werd ontdekt, werden in opdracht van de politie zwarte schermen geplaatst. Dit gebeurde nadat een speciale Plaats Delict Unit van de politie het terrein op was gereden. Rechercheurs in witte overalls deden vannacht direct onderzoek. De politie liet immers al snel weten er vanuit te gaan dat het gevonden lichaam dat van Dean was, maar dat moest nog wel definitief worden vastgesteld. Ook was de exacte doodsoorzaak nog onderwerp van onderzoek.

Op dit moment wordt op Neeltje Jans nog altijd onderzoek gedaan. In de tussentijd berichtten zowel Nederlandse als Belgische media uitvoering over de zaak. Inmiddels zou ook zijn bevestigd dat de verdachte Dave de K. eerder al werd veroordeeld voor het mishandelen van een ander kind dat hierdoor destijds kwam te overlijden. De moeder van Dean zou de verdachte hebben laten oppassen omdat zij vanwege een depressie was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Bij de Vlaamse omroep VTM zei ze in een interview dat ze de verdachte volledig vertrouwde. Ze deed dan ook nog tevergeefs een oproep aan de verdachte om het jongetje terug te brengen.
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief