Afbeelding
Foto: Shutterstock

Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in de ZB

Door: Redactie Algemeen

De Nationale Voorleesdagen 2022 vinden plaats van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne.

Waarom voorlezen?
Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen heel veel (voor)leesplezier!

Online voorleesontbijt met Broeder Dieleman
Woensdag 26 januari leest Broeder Dieleman voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’. Volg het ontbijt live mee tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Peuter- en kleuterquiz
Doe tijdens de Nationale Voorleesdagen met je (klein)kind mee met de peuter- en kleuterquiz? Vraag ernaar bij de balie in de ZB Middelburg en Vlissingen, vul de quiz in en maak kans op een mooi boek!

Monsterspeurtocht
Haal een speurkaart op in de ZB in Middelburg of Vlissingen. Laat papa, mama, opa of oma het boek, ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp voorlezen in de Bibliotheek en ga op zoek naar de monsters!

De monsters zijn verstopt in etalages in de binnenstad van Vlissingen.
In Middelburg kun je monsters zoeken in de ZB. Lever je volle speurkaart in bij de Bibliotheek en ontvang je eigen monsterknuffel.

Online Voorleesfeest
Op 3 februari van 15.30 tot 16.00 uur organiseren we een online voorleesfeest rondom het Prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. Meld je aan via onze website, verkleed je als monster en doe, speel en luister met ons mee naar het verhaal.

Voorleesplezier bij kinderopvang
ZB zet voor peuters en de kinderopvang het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser centraal.
‘Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen - spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever ...’
Een vrolijk voorleesverhaal voor kleine coureurs. Voorleesplezier gegarandeerd.

Speciaal voor de Walcherse kinderopvanglocaties organiseren we een online Boekfietsfeest.

Peuters thuis kunnen op donderdag 3 februari van 11.00 tot 11.30 uur online meeluisteren naar het verhaal. Meld je peuter aan via onze website.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief