Afbeelding

Scholen aan de slag in de Thoolse natuur

Door: Vera de Geus Algemeen

STAVENISSE - In Stavenisse is een kinder beleef en beweeg route uitgestippeld waarbij de reeds aanwezige speellocaties aan elkaar worden ‘verbonden’. De natuurouderwerkgroep heeft de scholen op Stavenisse, obs De Schalm en de Rehobothschool, uitgenodigd om aan deze beweeg en beleef route mee te werken om zoveel mogelijk kinderen te betrekken bij dit initiatief. Daarnaast koppelt de natuurouderwerkgroep aan deze natuurwerkdagen een les over biodiversiteit zodat de kinderen ook leren waarom de werkzaamheden op een bepaalde manier worden uitgevoerd.


Woensdag 9 februari is groep 7/8 van obs De Schalm enthousiast gaan snoeien en zagen onder begeleiding van natuurouders. In de weide zijn twee doorgangen gemaakt om aan te sluiten op het wandelpad en in het bosje is een begin gemaakt voor een slingerpad hier doorheen. Al het snoeimateriaal en stammen zijn op stapels geplaatst. Deze houtrillen bieden een nestgelegenheid en een verblijfplaats voor veel dieren.
De Rehobothschool gaat 21 februari aan de slag in het bosje om de slingerroute aan te laten sluiten op de uitgestippelde beweegroute.


Stadsbos en schor Alteklein, Tholen
In de afgelopen maanden gingen Thoolse schoolklassen ook enthousiast aan de slag in het stadsbos Tholen en op schor Alteklein met het maken van houtrillen en het weghalen van bosschage rond de paddenpoel zodat het gebied een open karakter houdt. Op deze manier natuur beheren maakt voor de natuur en biodiversiteit een groot verschil.


Bewustwording
Bewustwording van kinderen op het vlak van natuur en duurzaamheid. Als we met elkaar willen dat kinderen voor de natuur zorgen en meewerken aan een duurzame samenleving, moeten ze in de gelegenheid zijn er een band mee op te bouwen. Met deze doelstelling organiseert de natuurouderwerkgroep bovengenoemde natuurwerkochtenden voor alle scholen. Zonder de samenwerking en inzet van de Natuurvereniging Tholen, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Natuurouders en gemeente Tholen zou het niet mogelijk zijn deze ochtenden te organiseren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief