Pannenkoeken eten in de zaal van de school
Pannenkoeken eten in de zaal van de school Foto: M. Borgerdijn

OBS de Rieburch verzorgt lunch voor Oekraïense kinderen

algemeen

SINT MAARTENSDIJK - Vrijdag 18 maart hebben leerlingen van o.b.s. de Rieburch een lunch verzorgd voor gevluchte Oekraïense kinderen in Sint Maartensdijk.

De leerlingen bakten in de ochtend samen met de ouderraad van de school pannenkoeken om ze ‘s middags te kunnen serveren aan meer dan 30 kinderen en hun moeders. De tafels werden gedekt in de kleuren van de Oekraïense vlag en de ruimte vrolijk versierd met eigengemaakte knutsels voor een warm welkom.
De Oekraïense kinderen werden bij voormalig hotel ‘het Raedthuys’ door de leerlingen opgehaald en liepen hand in hand naar hun school. Daar werden ze van harte welkom geheten door Maarten Hogewoning, de directeur van de school. Deze is, samen met Marian Borgerdijn, leerkracht van de Thoolse Taalklas en coördinator van het nieuwkomersonderwijs op Tholen, druk met het voorbereiden van passend onderwijs voor deze grote groep gevluchte kinderen. De plannen zijn rond, het onderwijsconcept in orde en de uitvoering in volle gang om binnen zeer korte tijd van start te gaan met deze bijzondere groep leerlingen. Na de pannenkoeken was er nog tijd voor samen spelen; tevreden en blije gezichtjes in het zonnetje op het plein.

Blije gezichtjes op het speelplein
Hand in hand van het voormalige gemeentehuis naar o.b.s. de Rieburch


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief