Foto: Shutterstock

Haringvlietbrug zeven nachten dicht in april en mei

THOLEN - Rijkswaterstaat start vanaf 25 maart met het vervangen van een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek. Voor een deel van deze werkzaamheden moet de brugklep geopend zijn en is de brug gestremd voor het verkeer. 


Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt dit werk niet overdag uitgevoerd, maar in zeven doordeweekse nachten in de periode vanaf 20 april tot en met 20 mei. De werkzaamheden hebben geen invloed op de reguliere bedientijden voor de hoge scheepvaart. De meeste klemmen waren al vervangen door een nieuw type, nu worden ook de nog resterende oude klemmen vervangen. Omdat de brugklep en het bedieningsmechanisme van de brug bijna het einde van hun levensduur hebben bereikt, blijft uit voorzorg ook na het vervangen van de klemmen de snelheidsverlaging op de Haringvlietbrug van kracht. Hierdoor blijft de brug naar verwachting tot aan de renovatie volgend jaar veilig. 

Afsluitingen wegverkeer

De brug is gestremd voor alle weggebruikers van de hoofdrijbaan en de parallelbaan op woensdag 20 april, donderdag 21 april, vrijdag 22 april, maandag 16 mei, dinsdag 17 mei, woensdag 18 mei en donderdag 19 mei. Steeds vanaf 22.00 tot 05.00 uur de volgende dag. Op de aanrijroutes naar de brug worden vooraf tijdig borden geplaatst om de stremmingen aan te kondigen. Omdat de maatregelen laat op de avond en ’s nachts plaatsvinden zijn er geen aanvullende maatregelen getroffen voor (brom)fietsers en tractoren.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief