Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Anky Vroegop: ‘Het is een vriendengroep die aanvoelt als familie’

Door: Daniël van Overveld Algemeen

Stichting Vrienden van Siem is een organisatie uit Sint Annaland die vanuit een vriendengroep is opgericht der nagedachtenis aan hun vriend Siem Vroegop, die helaas veel te vroeg aan de ziekte kanker bezweek. Jaarlijks organiseren ze verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel die gerelateerd is aan kanker. Als secretaresse is Anky Vroegop daar nauw bij betrokken.

‘’Dit jaar maken wij twee verschillende pakketjes voor Moederdag’’, vertelt Anky. ‘’Eén van de pakketjes bezit een ovenwand met advocaat, die we zelf maken.’’ Het ander pakket bestaat ook net zo goed uit één ovenwand, maar in plaats van advocaat met Moederdagsoezen. 

Naast een actie voor Moederdag, heeft de stichting ook iets in de planning voor Vaderdag. Verder willen ze in de herfst een Oktoberfest organiseren. Het ingezamelde geld van de moederdag actie zal naar de oncologische dagbehandeling afdeling van het Weel-Bethesda ziekenhuis in het Zuid-Hollandse Dirksland gaan. Vanwege de oorlog in Oekraïne, is er gekozen om een deel van de opbrengt te geven aan Stichting Metadidomi. Die zet zich in om noodhulp in het door oorlog getroffen land en vluchtelingen in omringende landen te verlenen. 

Anky is rond 2013 bij de Vrienden Siem terecht gekomen. ‘’Ik wilde graag betrokken zijn en zocht iets waar ik mij bij kon aansluiten. Bij Vrienden van Siem vond ik heel veel samenhorigheid.’’ Na een paar jaar kwam een plekje bij het bestuur vrij en is ze zo daar terecht gekomen. ‘’Vrienden voor Siem is meer dan alleen een stichting, het is een vriendengroep die aanvoelt als familie.’’ 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief