Jeugd maakt gelijk gebruik van de miniorenbaan.
Jeugd maakt gelijk gebruik van de miniorenbaan. Foto: Britt Boender

Opening miniorenbaan TV Eegedima

algemeen

THOLEN – Op zondag 1 mei werd op het tennispark van TV Eegedima aan de Zoekweg in Tholen de nieuwe miniorenbaan officieel in gebruik genomen.Onder toeziend oog van jeugd - en senioren leden opende Rinus de Korte samen met Voorzitter Patrick de Block het “Rinus de Korte Court”.

Het plan om een nieuwe miniorenbaan aan te leggen dateert alweer van enkele jaren geleden. In 2017 werd het tennispark compleet omgebouwd en moest het oude inslaghoek wijken. Aangezien een tennisveld niet zonder inslaghoek kan, werd er in 2019 een commissie aangesteld die zich ging verdiepen in de aanleg van de nieuw te bouwen miniorenbaan. De commissie die bestond uit; George Koenders, Emiel van Dongen, Dion Braal, Renata Potter, Steven Koenders, Kees Lindhout en Steven Borth ging aan de slag om een plan te ontwikkelen. Zo werd afgewogen wat het beste materiaal was en ook of een en ander bouwkundig mogelijk was. De vergunningsaanvraag werd gestart en uiteraard diende er rekening gehouden te worden met het budget.

Vrijwilligers

Doel was uiteindelijk om de baan binnen 12 tot 18 maanden operationeel te hebben. Een ambitieus, maar zeker reëel doel. Helaas gooide Corona roet in het eten. Aangezien alles met vrijwilligers gedaan moest worden, kon er weinig tot niets worden gepland. Uiteindelijke werd de laatste hand aan de jeugdbaan gelegd in april 2022.

Het hele project is uiteindelijk voltooit met hulp van vrijwilligers, die aan de slag gingen met schuren, verven, plaatsen van betonplaten, verzorgen van belijningen en uiteindelijk ook een kunstenaar die diverse tennisballen als mikpunten op de muur heeft geplaatst.

Jeugd heeft de toekomst

Financieel werd TV Eegedima geholpen. Zo ontving de tennisvereniging een mooi bedrag vanuit het coöperatief dividend van de Rabobank en sponsorde Rinus de Korte de rest van het benodigde bedrag. In de speech tijdens het openingsmoment gaf hij aan “de jeugd heeft de toekomst en ik wil daarom graag wat voor de jeugdleden van de tennisvereniging doen. Ik kreeg het verzoek vanuit het bestuur om een gedeelte te sponsoren en die vraag bracht mij terug naar mijn eigen jeugd in Tholen. Als geboren schipperszoon heb ik de eerste tien jaren van mijn leven hier in Tholen doorgebracht. In die tijd was er geen voetbal-, tennisveld of zwembad. Toch heb ik altijd ontzettend genoten en hier een prachtige jeugd gehad. Als je dan op latere leeftijd iets terug kan doen voor diezelfde jeugd in het algemeen belang, dan doe ik dat graag”, gaf hij aan.

Dhr. De Korte benadrukte dat alles bij een vereniging in het teken staat van vrijwilligers. Zij zijn de kern van iedere vereniging. Zij staan op vrije avonden, in de weekenden en ieder vrij uurtje op het park om te zorgen dat alles er piekfijn bij staat. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan.

Rinus de Korte-court

Na de speech onthulde Dhr. De Korte en Patrick de Block de naam van de nieuwe minioren baan, het Rinus de Korte-court werd daarmee officieel geopend. 

Als verrassing kregen alle jeugdleden van dhr. De Korte nog een tegoedbon voor twee gratis ijsjes af te halen bij het Kaeswinkeltje of Sabina’s Diner.

De aanwezige jeugd ging gelijk fanatiek aan de slag op de baan. Aansluitend werd er nog een jeugdclinic gehouden en konden de senioren leden nog een balletje slaan onder het genot van een hapje en een drankje.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief