Foto: Roland Pijnen

Maar liefst twintig extra bankjes in de gemeente Tholen

THOLEN - Bewegen is gezond voor jong en oud. In de tijd van corona liepen inwoners steeds vaker een ommetje. Een rustpunt en genieten van de omgeving hoort daarbij. Om dit te ondersteunen plaatst de gemeente Tholen tot en met half juni op meerdere plekken in totaal 20 extra bankjes. Het eerste bankje werd vandaag geplaatst in Scherpenisse.


In de zoektocht naar de beste locaties heeft de gemeente Thoolse gastheren gevraagd mee te denken. Thoolse gastheren zijn ondernemers die een training gastheerschap hebben gevolgd, georganiseerd door de Stichting Tholen Beter Bekend, om bezoekers nog gastvrijer te kunnen ontvangen. Zo weten zij de mooiste plekjes van Tholen waarnaar zij hun gasten kunnen verwijzen.

Tijdens de training hebben de gastheren de ommetjes zelf gelopen en gekeken op welke plekken er nog bankjes gewenst zijn. In totaal hebben zij voor 20 locaties suggesties aangedragen, die nog definitief moeten worden vastgesteld. De meeste kernen in de gemeente worden voorzien van extra bankjes en eventueel een informatiebord of afvalbak.

Het eerste bankje werd maandag geplaatst in Scherpenisse. Er is door de gastheren bewust een kleinere kern in de gemeente gekozen waar ook onontdekte mooie plekjes zijn. In de Margrietlaan is een mooi plekje voor een bankje met uitzicht op de hervormde kerk en in de nabijheid van seniorenwoningen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief