Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tholen rijdt gemiddeld 9,5 kilometer te hard

Door: Amy Klaverveld Algemeen

THOLEN - Vorig jaar zijn er in Zeeland 129.000 snelheidsboetes uitgedeeld. Met zo’n 9,5 kilometer per uur te hard staat Tholen in de 5 top van de Zeeuwse gemeenten met bekeurde snelrijders.

In de gemeente Tholen zijn vorig jaar meer dan 3.500 boetes uitgedeeld voor het te hard rijden. Daarmee is de gemeente nog niet eens de grote boosdoener van de provincie. In Schouwen-Duivenland werden vorig jaar ruim 49.000 snelheidsboetes uitgedeeld, dat zijn er ongeveer 134 per dag. 

Te hard
De gemeente Tholen is wel te vinden is top 5 Zeeuwse gemeenten met de hoogste gemiddelde snelheidsovertredingen. Met 9,5 kilometer per uur te hard staat Tholen op de vierde plaats. Bovenaan het lijstje staat Reimerswaal en Kapelle, met 11,4 km/u te hard. In Goes is de schade het minste, daar rijden ze gemiddeld 8,7 km/u te hard.

Geflitst
Dat de inwoners van Schouwen-Duivenland meer op de bon zijn geslingerd dan andere gemeenten komt niet alleen door pech. Daar staat namelijk ook de meest actieve flitspaal van Zeeland. Vorig jaar zijn er ruim 15.000 verkeersboetes uitgedeeld door de flitspaal op de N57. Ook de flitspaal op de N59 zorgt voor een hoop enveloppen op de mat. De paal ten oosten van de gemeente kon vorig jaar ruim 10.000 keer flitsen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief