Foto: Humphrey Hekhuizen

Braderie in Sint Philipsland op zaterdag 25 juni

SINT PHILIPSLAND - De braderie staat weer voor de deur! Zaterdag 25 juni vormt het hartje van Sint Philipsland het decor van dit succesvolle evenement. Van de Voorstraat, Kerkring en de Schoolstraat tot aan de Achterstraat kun je niet om de braderie van Flipland heen.


Traditiegetrouw wordt altijd in juni de braderie van Sint Philipsland gehouden. Helaas door Corona de laatste twee keer niet. Deze braderie brengt honderden mensen op de been. Tientallen kramen vormen een bont lint door het dorp. Van sieraden tot snoep en van kleding tot hobby artikelen.

Gevarieerd aanbod
Met wederom zo’n zestig kramen en een zeer gevarieerd aanbod. Veel deelnemers zijn inmiddels bekende gezichten, zij komen al jaren op deze braderie, aldus de contactpersoon Niek Jansen.
Ook dit jaar zal de Jeugdbrandweer weer van de partij zijn. Zij organiseren vanaf twee uur in de Achterstraat nabij de kazerne een Spuitspel voor de jeugd. En opgepast ! Er zal weer water aan te pas komen. De Brandweer zelf zal actief bezig zijn om nieuwe vrijwilligers te werven.. En trek in een kopje koffie of thee met zelfgebakken taart ? Dat kan weer bij het verenigingsgebouw van de Hervormde Kerk.
Dat deze braderie veel gezelligheid uitstraalt weten we allemaal. Het is dan ook een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor heel veel oud Fliplanders.
Langs het muurtje van de Kerkring vindt van 9.00 uur tot 13.00 uur de Kinderbraderie plaats. Hier kunnen jongens en meisjes tot 12 jaar hun overtollige spulletjes verkopen voor een zakcentje en een opgeruimde kamer. Voor de goede orde: het is wel de bedoeling dat deze jonge verkopers na afloop geen restanten achterlaten!

Parkeren
De braderie wordt zaterdag vanaf 6.00 uur opgebouwd en is van 9.00 tot 18.00 uur te bezoeken. De organisatie verzoekt de bewoners het parcours vanaf Voorstraat tot aan Achterstraat vanaf vrijdagavond autovrij te maken. Zo ook de parkeerplaatsen bij de Brandweer kazerne en de Achterstraat tot aan de Korte Schoolstraat. Het Havenplateau is weer beschikbaar als parkeergelegenheid en ook het parkeerterrein bij de voetbal is een goed alternatief. “Als nu het weer een beetje mee wil spelen verwachten wij weer een leuke en gezellige braderie zoals we al vele jaren gewend zijn”, besluit Niek Jansen.

n

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Werken bij Kraakman

Wolphaartsdijk

Vakantiebezorger

Zeeland en West-Brabant

Beheerder/ster

yerseke

Storingsmonteur

Roosendaal

Bode bezorger

Middelburg en Veere