Foto: Neil Schuurman

Leidse Natasja en Gerard runnen B&B op Tholen: ‘We zijn verliefd geraakt op het eiland’

THOLEN - Natasja en Gerard komen oorspronkelijk uit de omgeving Leiden. Na een lange zoektocht naar een mooie locatie voor hún B&B, zijn zij terecht gekomen op het eiland Tholen. Zij wonen nog maar kort op het eiland maar zijn nu al verliefd geraakt op het eiland.


“Hoewel wij niet bewust hebben gekozen voor Tholen waren we binnen een paar weken helemaal weg van het eiland”, vertelt Gerard. Natasja vult aan: “We hebben ons helemaal ingelezen over wat hier allemaal speelt. Maar ook wat de gebruiken zijn en hoe iedereen gedag zegt.” Op de vraag of een B&B veel tijd kost reageert Natasja lachend: “Eigenlijk heb je geen privé meer. Je wilt de gasten het naar de zin maken.” Ze hebben nog wel wat eigen tijd, maar dat is niet veel. “Een paar uurtjes in de avond even tv kijken, maar daar kies je dan ook voor.”

Natasja had het werk wel een beetje onderschat. Ze heeft inmiddels 3 personen aan personeel en zelfs dan moet Gerard soms nog helpen. “Ongelooflijk dat het nodig is eigenlijk! Ik dacht ik doe dat wel in mijn eentje. Ook met dat terras, het was zo druk. Elke keer moest ik Gerard erbij roepen. Hij zei ‘Natasja, dit kan niet, ik kan mijn werk zo niet doen’, vertelt ze lachend. “Dus ik heb nu de buurvrouw aangenomen van een paar huizen verderop.” Natasja wil niks anders meer: “We zijn nog steeds soms verbaasd; twee jaar geleden waren we begonnen met de zoektocht en nu is het er allemaal. Elke dag vakantie zeggen wij! Als je kijkt naar de zonsondergang denk je echt ‘wauw!’”

Neil Schuurman
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief