Afbeelding
Foto: OPEN atelierroute

Derde editie OPEN atelierroute: Kunst kijken bij de kunstenaar zelf

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Op zaterdag 6 augustus aanstaande verzorgt Cultuurplein Tholen de derde OPEN atelierroute op Tholen en Sint Philipsland van dit jaar. Kunstenaars uit de regio stellen hun ateliers en expositieruimten tussen 11.00 en 16.30 uur open voor het publiek. 

Deze editie zet de organisatie twee locaties in de schijnwerpers: Atelier ‘Madam’, van Maria Dam aan de Dorpsweg 9 in Oud-Vossemeer. Maria creëert met natuurlijke materialen bijzondere objecten en natuurlijke composities. Zeer verrassende bloemsierkunst, met de nadruk op kunst! 

En extra aandacht voor atelier Valkhoff. “Onze gewaardeerde buren nét over de brug. U vindt hen aan de Heense Molenweg 8 in De Heen, waar Riene en Martin Valkhoff hun schilderijen maken en exposeren. Riena werkt met acrylverf in strakke lijnen en vlakken en Martin werkt met verschillende materialen, vaak met een historisch onderwerp. Er valt dubbel zoveel te zien en te beleven in hun atelier”, aldus de organisatie. 

In Sint Philipsland vind je het atelier van Jodrike de Koning. Verderop het eiland is het kleurrijke atelier van schilder Josje Verton te vinden.

In Tholen stad kun je terecht bij vijf verschillende locaties met zeer gevarieerd aanbod.

In de Kunstkamer in Scherpenisse hebben een aantal kunstenaars hun krachten verenigd én vindt u de prachtige tentoonstelling ‘Waterspiegel’.

In Sint Annaland vind je vijf verschillende ateliers schilderijen, keramiek en objecten.

“Genoeg keus om een dagje te genieten van al het moois dat Tholen te bieden heeft op kunstzinnig gebied. De kunstenaars zien er naar uit u te ontmoeten en laten u graag een kijkje in hun ateliers nemen.”

Een routekaart kun je downloaden via cultuurpleintholen.nl, zowel website als de facebookpagina van Cultuurplein Tholen geven aanvullende informatie. De ateliers zijn te herkennen aan de grijs/gele ‘OPEN atelierroute’-vlaggen. 

De volgende en tevens laatste OPEN atelierroute zal plaatsvinden op zaterdag 3 september.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief