Foto: Screenshot YouTube

Nationale aandacht voor openhartige Emma in tv-programma ‘Au Pairs’

THOLEN - De Thoolse Emma heeft met haar bijzondere verhaal in het tv-programma ‘Au Pairs’, online veel losgemaakt. In het programma vertelt de Thoolse dat ze tijdens haar werk in Miami verliefd geworden is op een vrouw. Onder andere televisierecensent Angela de Jong heeft een volledige column gewijd aan deze aflevering. 


Vier Nederlandse meisjes die naar Miami afreizen om daar Au Pair te worden. Dat is de formule van het NPO programma ‘Au Pairs’. Een aantal weken geleden konden kijkers zien hoe Emma vanuit Tholen naar de Verenigde Staten vertrok om haar droom waar te maken. Al vanaf de eerste aflevering kan Emma online op veel leuke reacties rekenen. 

Verliefd 

In de één na laatste aflevering speelt Emma open kaart. Ze vertelt dat ze tijdens haar werk in Miami iemand tegengekomen is waar ze verliefd op geworden is. "Ik begon dit avontuur niet om verliefd te worden of om überhaupt iemand tegen te komen. Ik zat daar eigenlijk helemaal niet op te wachten", aldus Emma. "Maar blijkbaar gebeuren die dingen altijd op een moment dat je het niet verwacht."

Tijdens een middagje met de andere drie Nederlandse au pairs vertelt Emma hoe ze zich voelt. "Jullie kennen toch wel die attracties Joris en de Draak uit de Efteling?", aldus Emma. "Daar heb je een rode en een blauwe kant. De blauwe kant refereer ik aan het au pairschap hier. Dat ging me eigenlijk best gemakkelijk af, ik vind het heel leuk om te doen. Maar die blauwe achtbaan gaat binnenkort finishen, als ik weer naar huis moet. De rode achtbaan staat bij mij voor de liefde. Ik had nooit verwacht dat dat hier zou gebeuren. En dat dat een meisje is, is voor mij helemaal nieuw. Ik ben daar thuis nooit zo open over geweest. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn als ik straks terug ga naar Tholen. Als ik terugkom in Nederland ga ik het direct vertellen tegen mijn familie en vrienden. Ik wil het niet meer verstoppen."

Reacties 

Emma kan met haar openhartige verhaal online rekenen op veel steun. Het verhaal van Emma heeft ook tv-recensent Angela de Jong aangegrepen. Zo erg zelfs, dat zij een hele column aan Emma besteedde. "Gezien de lage kijkcijfers is de kans groot dat u het programma consequent overslaat", begint De Jong haar column. "Maar nu bij seizoen 3 zit in aan de tv vastgeklonken. En dat komt door Emma", schrijft Angela. " Emma is een lasser uit Tholen, die van dj’en en vissen houdt. Nuchter, goedlachs, spontaan, tomboy-type, ongecompliceerd, dol op haar nichtjes. Alleen al vanwege Emma zou iedereen deze serie terug moeten kijken: vaders en moeders, opa’s en oma’s, tieners, noem maar op. Omdat die in één klap duidelijk maakt hoe moeilijk uit de kast komen is, zelfs als religie afwezig is, zoals bij Emma thuis. Omdat het je met je neus op de feiten drukt dat er achter een goedlachs uiterlijk zoveel twijfel kan schuilgaan. Omdat het tot nadenken stemt over wat ik soms zelf op een onbewaakt moment uitkraam."

De laatste aflevering van Au Pairs is volgende week dinsdag te bekijken op NPO3. Online zijn alle afleveringen terug te kijken via NPOstart.nl

Bregje Kop
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief