Afbeelding
Foto: Melissa Schuurman

Erik organiseerde het Havenplein Festival: ‘Enorm succes’

Door: Neil Schuurman Algemeen

SINT-ANNALAND - Terwijl de band het publiek al opwarmt, maken Erik en het barteam zich klaar voor het feestweekend waar ze zo lang naar toe hebben gewerkt. Erik werd door Andre van Ast (eigenaar van Café An de Sloove) gevraagd om te helpen bij het organiseren van een evenement toen er tijdelijk geen braderie mocht plaatsvinden vanwege de covidmaatregelen. Dit werd het Havenplein Festival. Vorig jaar was de eerste keer.

“Dat is best wel een gedoe geweest. We hebben de datum moeten verschuiven, er waren veel kaarten verkocht en uiteindelijk mochten er maar 750 man binnen,” vertelt Erik. Dit jaar verwachten werden er nog meer mensen verwacht. “Er zijn geen toegangshekken, er is gratis entree en door de drankbonnen hoeft er niet lang gewacht te worden op de drankjes”, verklaart hij. Erik verwacht ongeveer 700 bezoekers. Uiteindelijk bleken er zo’n 900 tot 1000 bezoekers te zijn geweest.

“Toen ik 16 jaar was ging ik hier (Sint-Annaland) op de fiets naar toe om te feesten, toen ben ik ook begonnen als DJ.” Muziek draaien en het publiek amuseren doet Erik nog steeds. Tijdens het Havenplein Festival zal hij naast het werk als organisator ook te vinden zijn op het podium. Erik straalt helemaal als hij praat over zijn werk als DJ: “Smerdiek is my hometown maar als DJ is het Stalland.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief