Foto: Melissa Schuurman

Esmay geeft muziekles op Tholen: ‘Binnen no-time stond heel m’n zaterdag vol’

Esmay (19) zingt al sinds haar 7e in de Ichtuskerk. Ze zingt in een gospelband en is daarnaast regelmatig in andere groepen te vinden als zangeres. Twee jaar geleden is zij gestart met het lesgeven aan kinderen tussen de 6 en de 14 jaar. Vanuit het huis van haar ouders verzorgt zij de voorbereiding van de lessen en regelt ze haar eigen planning.


“Ik ga aan huis. Ik heb adresjes in Tholen, Nieuw-Vossemeer, Oud-Vossemeer, Steenbergen en nu ook in Krabbendijke. Ik heb net mijn rijbewijs gehaald en kan dus ook zelf rijden.” Esmay vertelt vol passie hoe zij geniet van de kinderen en hun vooruitgang als muzikale talenten. Het is voor haar begonnen op de piano.

“Ik heb de piano mezelf aangeleerd. Er kwam ooit eens een jongetje naar mij toe die vroeg of ik hem piano kon leren spelen. Ik heb toen een methode besteld om te kijken of deze leuk zou zijn. Toen hij geweest was dacht ik: ‘Dit wil ik meer gaan doen.’ Ik maakte toen een klein beetje reclame en binnen no-time stond heel mijn zaterdag vol.” Esmay zit zelf ook niet stil en is zelf volop aan het ontwikkelen. Ze hoopt volgend jaar te starten met een musicalopleiding. Na deze opleiding zou Esmay dolgraag spelen in het theater. Dat is echt haar droom. Een voorkeur voor musicals heeft ze niet “Ik ben al blij als ik in een musical speel!”. Esmay draagt de muziek ook mee in haar geloof: “Ik kan het geloof ook voelen door de muziek heen!”

Melissa Schuurman,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief