Afbeelding
Foto: Melissa Schuurman

Sharon verkoopt ‘hippe friet’ vanuit haar frietkar: ‘Leuk om steeds nieuwe dingen te bedenken’

Door: Neil Schuurman Algemeen

THOLEN - Aan huis, op een festival of tijdens een feest; foodtrucks zijn tegenwoordig steeds vaker te zien in het straatbeeld. Ook op Tholen is ‘de foodtruck’ de laatste jaren steeds populairder geworden.

Sharon is de horeca ingerold door een baantje als medewerker bij een frietkar in Sint Philipsland. Sharon wist niet goed wat zij voor opleiding wou gaan doen. Haar toenmalige werkgever Piet den Ouden heeft zijn enthousiasme en passie voor de horeca op haar overgebracht. Sharon heeft 5 à 6 jaar voor Piet gewerkt, in die periode is zij begonnen aan een horeca opleiding.

Inmiddels is Sharon mede-eigenaar van Grandcafé Met Shmaak, samen met Marloes van der Est. Met Shmaak beschikte al over een café, restaurant en een tapasbar. Daarna kregen zij het idee om een foodtruck te starten: Met Shmaak on Wheels. Omdat Piet geen friet meer verkoopt vanaf de standplaats waar hij altijd stond, konden Sharon en Marloes zijn standplaats overnemen. Sharon vindt het een hele bijzondere ervaring om de passie die zij van hem heeft mogen ontvangen, door te mogen geven in hun eigen foodtruck. Sharon vertelt dat Piet soms wel eens komt kijken en erg trots is op wat hij dan ziet.

Hippe friet
Sharon en Marloes proberen steeds wat nieuws te bedenken, zo hebben ze nu ook ‘hippe friet’. Sharon: “Dat is friet met een speciale topping erop. Deze maand is het bacon met cheese.” Sharon en Marloes zitten nog lang niet stil. Ze vinden het erg leuk om nieuwe dingen te bedenken, en zo mensen te verrassen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief