Afbeelding
Foto: Jacoline de Boer

Seniorenvereniging Vosmeer e.o. viert 70ste verjaardag

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Het was afgelopen zaterdag feest bij Seniorenvereniging Vosmeer en omstreken. De vereniging vierde haar 70-jarige bestaan groots met een onder andere een heerlijk buffet en een muzikaal optreden van The Dutch Vocals uit Volendam.

Oud-Vossemeer- Eigenlijk bestond de vereniging op 8 december 2021 70 jaar maar door de toen geldende Coronamaatregelen was er helaas geen plaats voor een feestje. Dat werd daarom afgelopen zaterdag dubbel en dwars ingehaald. Maar liefst 120 leden genoten van de muziek, een gezellige middag en een heerlijk buffet in de Vossenkuil.

320 leden

De Vereniging bestaande uit een vijfkoppig bestuur kent 320 leden en organiseert van alles voor ouderen op het eiland Tholen. Zo organiseren zij onder andere gezellige bingo’s, fietstochten en modeshows. Maar helpen zij ook met rijbewijskeuringen, maaltijdbezorgingen van Tafeltje Dekje en bieden hun hulp aan bij het zorg en serviceloket. Kortom de vereniging biedt ouderen van het eiland op veel vlakken ondersteuning.

Extra zorg voor ouderen

Het bestuur bestaande uit Jos Hommel, Leen Oostdijk, Leo Hartman, Tonny Oostdijk-Istha en Nellie Verbiest-Havermans en talloze vrijwilligers zorgen extra goed voor de ouderen. Bij opname in het ziekenhuis worden leden verwent met een fruitmand en ook met Sinterklaas en Kerst ontvangen de leden een presentje. Noem de naam SVV e.o. en al snel zal je naam Jos Hommel horen. Jos wil graag benadrukken dat er veel meer mensen achter SVV staan. “Ieder bestuurslid en iedere vrijwilliger is even belangrijk. We streven allemaal hetzelfde doel na, extra zorg voor de ouderen”.

70 jaar SVV op schrift

Burgemeester Marleen Sijbers was ook op de middag aanwezig evenals de heer Oving van Kern met Pit. Tijdens de pauze overhandigde Hommel hen zijn boek. In het boek neemt Jos de lezer mee in 70 jaar SVV e.o. “Het is een samenvatting van 70 jaar notulen met leuke en minder leuke verhalen. Ik ben hierbij gecoacht door de heer Oving dus het is fijn dat hij aanwezig kon zijn. Kern met Pit ondersteunt lokale buurtprojecten. Eénmaal per jaar wordt er ook nog eens een prijs van €3000,- toegekend aan het beste buurtproject. Ik hoop op een mooie bijdrage voor het boek”, vertelt Jos enthousiast.

Huldigingen

Tijdens deze gezellige middag werden ook een aantal leden gehuldigd. Mevr. Wezenaar, dhr. en mevr. Hartman -van Driel, dhr. en mevr. Vis -Boogaart, dhr. en mevr. Van Wezel -Boogaart en dhr. en mevr. Hommel- Kaptein zijn respectievelijk 15 jaar lid. Dhr. A Duine, mevr. Van Poortvliet- Quist, dhr. en mevr. Heijdra- van Tienen en dhr. en mevr. Lindhout -Hoek zijn 25 jaar lid. Mevr. C van Mierlo en dhr. L Vroegop mogen zich 35 jaar lid noemen. Dhr. en mevr. Havermans-Hommel mogen zich maar liefst 40 jaar lid noemen. Er werd deze middag ook afscheid genomen van twee bestuursleden. Zowel Gerrit de Gast als Joke Cappele namen afscheid na 16 en 15 jaar bestuurslid te zijn geweest.

“De middag was zeer geslaagd. Ik hoop dat we nog lang samen activiteiten mogen ondernemen”, aldus een trotse Jos Hommel.

De Vereniging draait op vrijwilligers en leden betalen jaarlijks slechts een lage contributie. Donaties zijn dan ook van harte welkom.

! Opmerking: in de Thoolse Bode van week 36 staat een fout. Daar wordt in de kop gesproken over ‘JacoSVV’. Dit moet echter SVV e.o. zijn. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief