Afbeelding

Duits bierfeest keert terug op Oud-Vossemeer: lange tafels, grote pullen bier en veel gezelligheid

Door: Bregje Kop Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Lange tafels, grote pullen bier en een heleboel gezelligheid. Op 8 oktober laat Oud-Vossemeer zich onderdompelen in Duitse ‘gemudlichheid’ tijdens het VOStoberfest.

Onder de noemer van ‘Sint en Prins organiseren’ slaan twee Oud-Vossemeerse verenigingen de handen ineen om het Oktoberfest nieuw leven in te blazen. “Dit jaar bezoeken Sinterklaas en zijn Pieten voor de 50e keer het dorp. Dat willen wij groots vieren”, vertelt Jaap van der Jagt van Sinterklaas comité Oud-Vossemeer. “En wij vieren gewoon graag een feestje”, vult Niels Havermans van Carnavalsvereniging de Vlôôientrappers aan. “Van 2015 tot en met 2018 waren wij, net als andere leden van onze verenigingen, al betrokken bij het Oktoberfest dat toen werd georganiseerd dus deze bijzondere samenwerking was snel geregeld”.

De organisatie werkt ook nauw samen met Stichting Vrienden van Siem uit Sint-Annaland. Deze stichting organiseert een week later haar Oktoberfest en het decor van de feestzaal wordt samen gebouwd en tijdens beide avonden gebruikt.

Duitse sferen
De verenigingen gaan samen zorgen voor een ouderwets gezellig feest in dorpshuis de Vossenkuil. Van der Jagt: “We hebben een mooi programma samengesteld waarmee we onder de titel VOStoberfest een uniek feest neer gaan zetten, uiteraard voorzien van perfecte horeca, volledig in het thema aangeklede feestzaal en 100 procent Duitse sferen”. Met IncredEvent en Das Fuchs Buben Kapel belooft de avond ‘wunderbar’ te worden, zeker als alle bezoekers zich in het thema aankleden.

Op het VOStoberfest kan je samen met 7 vrienden een Duitse biertafel reserveren, je krijgt dan je eigen bierpul die bij binnenkomst één keer gevuld wordt, bediening aan tafel en lekkere Duitse hapjes. Kom je alleen of met een kleinere groep dan koop je een los ticket, ook dan krijg je je eigen bierpul bij binnenkomst!

Kaarten voor het VOStoberfest op 8 oktober in Dorpshuis de Vossenkuil zijn online te koop via www.vlooientrappers.nl en op 8 oktober vanaf 20.00 uur aan de deur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief