Afbeelding
Foto: Welkoop Tholen

Welkoop Tholen stopt met het bakken van oliebollen: ‘Te duur geworden’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - De Welkoop op Tholen stopt met het bakken van oliebollen. Volgens de winkel zijn de prijzen voor energie en grondstoffen zó gestegen, dat de prijs van een oliebol te veel wordt. “Dat willen wij niet vragen van onze klant.”

De oliebollen van Welkoop Tholen. Wie kent ze niet?! Al dertien jaar lang kunnen klanten bij Welkoop terecht voor een vers gebakken oliebol. Maar dat is binnenkort verleden tijd. Door de stijgende kosten heeft Welkoop moeten besluiten te stoppen met het bakken. 

“Na wijs beraad hebben wij helaas besloten om definitief te stoppen met het bakken van oliebollen”, aldus Welkoop. “Wie het nieuws gevolgd heeft, weet dat bakkers het moeilijk hebben in deze tijd. Doordat de prijzen van met name energie en grondstoffen hard zijn gestegen, wordt de prijs van een oliebol te veel. Dit is iets wat wij niet willen vragen van de klant.”

Daarnaast heeft Welkoop, net zoals veel andere bedrijven, moeite met het vinden van personeel. “Na dertien jaar bakken van oliebollen is dit dan ook zeker geen makkelijk besluit. Wat ooit met een kleine partytent en petroleumkachel als grap/probeersel begon, is later uitgegroeid tot iets groots”, aldus de Welkoop. “Hier kijken we dan ook enorm trots op terug. Wij gaan ons als Welkoop nu volledig richten op onze corebusiness. De oliebollen waren een bijzaak, maar wel een hele leuke en speciale. We zullen het zeker gaan missen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief