Afbeelding
Foto: Privébezit

Leon (48) is vrijwilliger bij VV Vosmeer: ‘Ze zochten nog een trainer voor het elftal van mijn zoontje’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - De 48-jarige Leon van het Hof uit Oud-Vossemeer is sinds 2012 vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Vosmeer. Leon, in het dagelijkse leven werkzaam als manager klantenservice bij DKG Keukens, is meerdere keren per week op het voetbalveld te vinden.

Het begon allemaal in 2012 toen Leon zijn oudste zoon op voetbal ging. “Ze zochten voor het elftal waar mijn zoon ging voetballen nog een trainer. Dit leek mij wel leuk om te doen en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik ben op dit moment nog steeds trainer van dit team, inmiddels de JO18”, vertelt Leon. Naast trainer is Leon ook jeugdvoorzitter en tot vorig jaar tevens lid van de ouderraad van basisschool Sint-Anthonius. Gemiddeld besteed Leon acht uur per week aan zijn vrijwilligerswerk.

“Wij hebben een trouwe club met vrijwilligers zowel bij de trainers als bij het jeugdbestuur. Dit is voor onze vereniging erg fijn en daar zijn we de vrijwilligers dan ook enorm dankbaar voor. Door de vrijwilligers is het mogelijk dat de club blijft draaien en de kinderen lekker op het eigen dorp kunnen blijven voetballen. De afgelopen jaren was het vanwege corona allemaal anders dan normaal. We hebben toen wel geprobeerd om nog steeds zo veel mogelijk activiteiten te organiseren voor de kinderen zodat ze gewoon konden blijven voetballen. Daarnaast hebben we in juni na 3 jaar weer het voetbalkamp en onze familiedag kunnen organiseren wat een groot succes was. Iedereen was wel weer toe aan iets leuks.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief