Afbeelding
Foto: Biserka Stojanovic

Steeds meer Tholenaren doen beroep op Voedselbank: ‘Vooral de laatste weken zien we een stijging’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Ook bij Voedselbank Goed Ontmoet in Sint-Maartensdijk merken ze dat steeds meer mensen helaas een beroep op hen moeten doen. Bert Scholts, gepensioneerd en floormanager bij het uitgiftepunt in Smerdiek ziet een aanzienlijke stijging.

Bert vertelt hierover: “10 jaar geleden zijn wij heel klein begonnen met het uitgiftepunt. In het begin waren er vier klanten per week, inmiddels is dit opgelopen tot ongeveer 40. Vooral de laatste weken zien we wel een stijging in het aantal mensen dat langskomt. Laatst kregen we in een week tijd 7 nieuwe klanten erbij, dat is best veel. Heel lang is het stabiel gebleven. De grens is inmiddels ook omhoog gegaan waardoor mensen eerder bij ons terecht kunnen, maar goed niet iedereen wil dat. Eerst waren de helft van de klanten gezinnen en de andere helft alleenstaande. Nu zien we duidelijk een verschuiving dat er meer gezinnen aan de bel trekken. We merken wel dat het seizoenswerk weer is begonnen. Het lijkt wel of alleenstaande eerder werk vinden dus daardoor verspringt dat wel iets.

Ik verwacht wel dat gezien de stijgende kosten mensen sneller naar de voedselbank zullen moeten. Wat ik heel sterk merk, dat merk ik al jaren, die drempel blijft nog steeds. Wij zien het als mensen met schroom binnenkomen, maar mensen moeten zich er absoluut niet voor schamen. De armoede die verborgen blijft is denk ik erg groot. Maar ze zijn niet alleen en kunnen altijd binnenstappen”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief