Geen afvalkalender van Zeeuwse Reinigingsdienst

THOLEN - De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) heeft besloten geen afvalkalender meet te drukken voor het nieuwe jaar. Inwoners kunnen voortaan zelf door het invullen van postcode en huisnummer hun gepersonaliseerde afvalkalender bekijken en downloaden op www.zrd.nl. Daarnaast is er de mogelijkheid om de Afvalkalender-app van de ZRD te downloaden.


"Inwoners die geen toegang hebben tot internet of geen smartphone hebben, kunnen telefonisch een gepersonaliseerd gedrukt exemplaar aanvragen bij de ZRD via tel. 0900 - 44 33 333. Deze wordt dan gratis thuisgestuurd." Volgens de gemeente Tholen zijn er het komende jaar vooral grote wijzigingen in Poortvliet en in Tholen.


Poortvliet

·         Het restafval (grijze bak) in Poortvliet zal in 2019 op de woensdag worden opgehaald. In 2018 was dit op de dinsdag.

·         Het GFT-afval (groene bak) zal in 2019 in de even weken op de donderdag worden opgehaald. In 2018 was dit ook op de donderdag, maar dan in de oneven weken.


Tholen

·         Het restafval (grijze bak) in Tholen zal in 2019 op de woensdag worden opgehaald. In 2018 was dit op de dinsdag.

·         Er komt in 2019 in Tholen een nieuw gebiedsdeel bij: Tholen-stad Deel III + industrie. Het gebied zal bestaan uit een deel van het oude Tholen-stad Deel I en Deel II. De inwoners uit Deel I en II die over gaan naar Deel III worden hier nader over geïnformeerd. Let op: De eerste inzameldag van dit gebied is op zaterdag 5 januari 2019. Dit is een extra inzameldag om de overgang te overbruggen. Deze dag wordt het restafval (grijze bak) opgehaald. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief